Taidenäyttely ‘Sijoiltaan: Pakolaisuuden arkeologiaa’ on nyt verkossa. Oulun taidemuseon ammattilaiset tuovat virtuaalikierroksellaan näyttelyn kaikkien ulottuville. Toukokuun loppuun saakka avoinna oleva verkkonäyttely tarjoaa kurkistuksen pakolaisuus-aiheen koskettavaan ja monimuotoiseen toteutukseen.

Näyttely on syntynyt taiteilijoiden ja Tunnustuksia-tutkimusryhmän yhteistyön tuloksena.

Näyttelyn taiteilijat ovat taidemaalari Antero Kahila ja muusikko, runoilija Kirsi Poutanen, kuvataiteilija Mika Karhu, Aalto-yliopiston elokuvaleikkauksen professori Anne Lakanen ja elokuvaaja Tahvo Hirvonen, kuvanveistäjä Heli Ryhänen, kuvanveistäjä Anssi Taulu ja taidemaalari Kari Vehosalo sekä Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen opiskelijat Sevgi EkerVilja Harjamäki ja Menni Renvall.  Hankkeessa ovat olleet mukana Oulun yliopiston tutkijat FT Outi Autti (sosiologia), FM Saara Intonen (kulttuuriantropologia), dosentti, FT Seija Jalagin (historia), FT Ilmari Leppihalme (kirjallisuus) ja FT Hanna-Leena Määttä (kirjallisuus).

Kuva: Oulun taidemuseon verkkosivut: https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/sijoiltaan-verkkonayttely

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s